5 september 2024

Danscursisten in de spotlight

Vier cursisten delen een gemeenschappelijke liefde voor dans die hen door de jaren heen bij elkaar heeft gehouden. De Nobelaer biedt hen een plek waar ze hun passie kunnen blijven uitoefenen, ongeacht leeftijd of veranderende dansstijlen. De diversiteit aan docenten en lessen zorgt voor verfrissing en nieuwe uitdagingen, terwijl de sterke onderlinge band en gedeelde herinneringen een constante bron van motivatie en plezier vormen.  

 

Danscursisten in de spotlight

Jeannine de Wilde-van Santvliet 

Jeannine begon haar dansreis in Breda, waar ze vanaf haar achtste klassiek ballet volgde bij haar tante. Na enkele jaren bij de Bredase Muziek- en Balletschool en een jaar intensieve opleiding aan de dansacademie in Den Haag, besloot Jeannine geen professionele danseres te worden maar voor haar plezier te blijven dansen. Na haar verhuizing naar Etten-Leur in 1978 vond ze bij De Nobelaer (toen nog Sint Frans) haar thuis, waar ze klassiek ballet en klassiek/modern volgde bij docenten zoals Annet Schellekens en Louise van Boxtel. Tegenwoordig geniet Jeannine van de cursus Dansmix met diverse dansstijlen. "De dansafdeling van De Nobelaer biedt voor elk wat wils, dus je bent nooit te oud om te dansen!" zegt ze enthousiast. Dansen blijft haar passie, en Jeannine hoopt er nog lang mee door te kunnen gaan. 

Annemieke Vernooij-Schenk 

Annemieke's dansgeschiedenis bij De Nobelaer strekt zich uit over maar liefst 58 jaar. Ze begon met klassiek ballet en stapte over naar Dansmix toen er geen klassieke lessen meer werden aangeboden voor ouderen. Haar eerste lessen volgde ze in de oude Nobelaer, en na vele jaren onder de vleugels van Annet Schellekens, kreeg ze les van diverse andere docenten. "Annet heeft zeker impact gehad op mijn dansvaardigheden en -plezier. Ze wist ons altijd te motiveren en zorgde dat we onze spieren juist gebruikten" herinnert Annemieke zich. Het bewegen op muziek en het feit dat het goed is voor je lichaam zijn belangrijke redenen waarom ze nog steeds danst. Haar leukste herinnering aan al die dansjaren: "We hebben mooie uitvoeringen gehad, in het provinciehuis gedanst en met z’n vieren lief en leed met elkaar gedeeld." 

Henriëtte Coppens

Voor Henriette begon de dansreis in 1967 bij Sint Frans, waar ze klassiek ballet volgde bij Annet Schellekens in de oude Nobelaer. Annet was als een tweede moeder voor de groep en creëerde een goede band met haar leerlingen. “Het eerste kwartier van de les werd vaak uitgebreid besproken hoe het met iedereen was. Nog steeds brengen we elk jaar met de ‘meisjes’ nog een bezoekje aan Annet in Tilburg” vertelt Henriëtte. De lessen verhuisden naar de kapel in het Oderkerkpark, waar na het vertrek van Annet de lessen werden overgenomen door Louise van Boxtel. Henriette heeft in de loop der jaren verschillende docenten en dansstijlen meegemaakt en geeft aan dat ze dat ook heel verfrissend vindt. "Zolang het gaat wil ik blijven dansen, goed voor lichaam en geest en ook nog gezellig," zegt ze vastberaden. 

Ine Creusen 

Ine begon op zesjarige leeftijd met klassieke balletles en verhuisde op haar twaalfde naar Etten-Leur, waar ze zich bij St. Frans aanmeldde. Daar volgde ze klassieke balletlessen bij Annette Schellekens aangevuld met spitzenles en later moderne dans bij Louise van Boxtel. De groep werd hecht en deelde lief en leed met elkaar. Na verloop van tijd veranderde de samenstelling van de groep en werd deze samengevoegd met een jazzdansgroep. Zo werd het werelddans en later dansmix. Deze les werd gegeven door Kirsten de Bruijn en tegenwoordig krijgen de vier dames les van Annefloor Imhoff. Ondanks de veranderingen blijft de voorkeur van Ine en haar mede-dansers bij klassiek of semi-klassiek ballet. "Onze drijfveer is vooral bewegen/dansen op muziek. En we dansen nog steeds met veel plezier," vertelt Ine enthousiast. 

6407

Kies een taal