Vitaal ouder worden is zo gek nog niet

Gastproductie

Vitaal ouder worden is zo gek nog niet

Door Ester Bertholet

Ouder worden is een individueel proces dat continu plaatsvindt en je hebt de mogelijkheid om dit proces positief te beïnvloeden. Ester Bertholet is specialist ouderengeneeskunde. Zij gaat in haar lezing in op hoe je vitaal ouder kunt worden en welke stappen je kunt nemen om dit proces zo gezond en plezierig mogelijk te maken. Onderwerpen die worden aangeraakt zijn leefstijl, balans, sociale contacten, eenzaamheid, mobiliteit en bewegen. Ook zal er een act zijn met zang en dans door Bettina Kraaijeveld. 

Deze voorstelling is geschikt voor iedereen die interesse heeft in een gezonde en vitale levensstijl! Toegang is gratis, reserveren van kaarten is verplicht.

do 28 november
19:30 De Justus

Informatiemarkt

De voorstelling start om 19.30 uur, maar vanaf 17.00 uur ben je al van harte welkom. Er is voorafgaand aan de voorstelling een uitgebreide informatiemarkt over vitaal ouder worden met onder meer:

  • Valrisicotest op een smartfloor. De kans op vallen wordt onderverdeeld in drie risicocategorieën: een laag, verhoogd of hoog valrisico. In welke categorie val jij?
  • Samen Soepen. Kom je vanaf 17.45 uur een kop soep eten? Het lokale initiatief Samen Soepen uit Etten-Leur richt zich op het creëren van een vitale lokale samenleving door buurtbewoners samen soep te laten maken (en op te eten). Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveer Samen Soepen tegelijk met je ticket voor de lezing. 
  • Verrassingsact Bettina Kraaijeveld
  • Stands van diverse organisaties: Automaatje, Avoord, Centrum voor Wonen Etten-Leur, GGD Pos gezondheid, Hereditas, Hello 24/7, KBO, Medipoint, Oldstars, Samen Soepen, Seniorenhart, Seniorenraad, Stichting Mentorschap West-Brabant, Surplus mantelzorg, Thebe, Trouwadvies (levenstestament), VGZ, Welzijn op recept, Welzorg.
  • Buurtsportcoaches, meedenkcoaches en wijkmanagers Etten-Leur zijn aanwezig
  • Ergotherapeuten Avoord, FEL (fysiotherapeuten Etten-Leur), POH Huisartsen, voetreflextherapeut, mantelzorgmakelaar en leefcoaches. 

Dit evenement wordt georganiseerd door Ledenvereniging Thebe Extra i.s.m. de gemeente Etten-Leur en Coöperatie VGZ.

 

 

Kies een taal