Boeklancering Tadek Kopala

Bibliotheek

Boeklancering Tadek Kopala

Onder Water

De Etten-Leurse auteur Tadek Kopala presenteert zaterdag 26 oktober van 11:00 tot 12:00 uur zijn debuutroman Onder Water. 

Meer dan een miljoen Nederlanders slikken een vorm van antidepressiva. Met name bij jongeren wordt het medicijn vaker dan ooit voorgeschreven. Ondanks dat blijft het onderwerp een taboe, zeker bij mannen. 

za 26 oktober
11:00 Huiskamer
Gratis entree

Over de lezing

In Onder Water is te lezen hoe nijlpaardenverzorger Taylor zowel positief als negatief beïnvloed wordt door het nemen van antidepressiva. Wat doet het met zijn persoonlijkheid en gevoel? Hoe uit dit zich in de omgang met zijn collega’s, zijn nijlpaarden en zijn trouwe ruwharige teckel en hoe verandert zijn gevoel en gedrag als nare bijwerkingen hem dwingen om te stoppen met slikken?

Tijdens de presentatie is er aandacht voor Tadeks schrijfreis en presenteert zijn verloofde over het medicijn. Welke vormen zijn er en wat is het effect? Waarom wordt het voorgeschreven? En welke trend zien we in Nederland in het gebruik? Verder leest Tadek indrukwekkende passages voor uit zijn roman, hebben bezoekers de mogelijkheid om een gesigneerde versie aan te schaffen, zolang de voorraad strekt, en is er ruimte om het gesprek met elkaar aan te gaan. 

Over Tadek
Tadek Kopala (34) woont met zijn verloofde, Anne, en hun 2 konijntjes, Bonnie en Theoden, in Etten-Leur. Hij werkt als fysiotherapeut in de ouderenzorg. In 2018 beleefde hij de duisterste periode uit zijn leven die in het teken stond van depressieve klachten. Schrijven hielp hem om uit de, schijnbaar, bodemloze put te klimmen en leidde tot zijn debuutroman, Onder Water, die mede gebasseerd is op deze periode uit zijn leven. In zijn vrije tijd kijkt hij graag naar wielrennen en bezoekt met zijn verloofde dierentuinen. 

Kies een taal